В Алжир християнските църкви са принуждавани да затварят врати

801
0

Open Doors, организация ангажирана с преследването на християните в света, съобщава:

Юсеф Оурахман, пастор на протестантска църква в Алжир, осъди остро затварянето на неговата църква, която съществува в продължение на повече от 20 години. Миналия ноември местните власти затвориха църквата, заявявайки, че е използвана за „незаконно отпечатване на Евангелия и публикации, предназначени за евангелизиране“.
Той отхвърля тези безпочвени твърдения и заявява, че закриването се основава на фалшиви обвинения и лицемерието на алжирските власти. Въпреки това обезкуражаващо положение, той заяви:
„Ние вярваме, че Бог е в контрол на всичко. Той няма да позволи и косъм да падне от главата ни без да е волята Му.“

Други три църкви също бяха затворени от полицията, с твърдението, че нямат одобрение от държавната власт. А други две църкви бяха посъветвани веднага да преустановят всички религиозни дейности. От декември миналата 2017 година 25 от 45-те църкви, свързани с основната Протестантска църква в Алжир, са били посетени, за да се проверява спазването на правилата за безопасност и са били предупредени в срок от три месеца да прекратят всички религиозни дейности.

Молете се за мъдрост на водачите на тези църкви, молете се за това Бог да даде изходен път за християнските църкви в Алжир. Молете се всички фалшиви обвинения срещу тях да бъдат смазани и да им бъде дадено правото да възобновят своята евангелизираща дейност.

Защото истината е, че такива затворени църкви се събарят, а на тяхно място се построява мюсюлманска джамия.
Напомняме, че от 90-те години на миналия 20-ти век в Алжир тече усилена радикална ислямизация, подкрепяна от политическия режим в страната. Според Алжирската конституция, в член 36, се гарантира свободата на изповеданието и осигуряване на свобода на богослужението в рамките на закона, но ТОВА Е ЧИСТО ЛИЦЕМЕРИЕ. ЗАЩОТО Алжир може да оправдае всичките си антисемитски или антихристиянски действия чрез същата тази конституция, тъй като членове 2 и 10 постановяват съответно, че Ислямът е държавната религия и е забранено държавните институции да действат срещу ислямския морал. А както знаем, целта на религията Ислям е да доминира без толерантност към други вероизповедания!
И повечето ислямски държави изпадат в едно шизофренично положение, именно според уж демократичните си, но проислямски конституции, които между другото съответстват точно на позволената Лъжа в Исляма, наричана Такия.

През 2017 г. в град Сиди Моса, Алжир, бе разрушена християнска църква, за да се построи на нейно място джамия.
А в град Джиджел бе съборена християнска църква, за да се отворело място за градина с подслон за бездомните, която в момента е сборище на безработни, мигранти и наркомани.

Освен обвиненията в „незаконно печатане и разпространение на Евангелски материали“, алжирските власти са открили един удобен, но много повърхностен аргумент, за да оправдаят своите антихристиянски действия. Според съответните власти, църквите са класифицирани и белязани с червен печат от службите за технически контрол, който печат се слага на сградата, а това значи само едно: опасна, предстои да бъде съборена. Тоест, сградата е ненадеждна , стара и е заплаха за хората в нея.
Странно, защото такива сгради са строени с камъни, а не с тухли.

Но е още по странно как на мястото на тия съборени християнски църкви се строи училище по Коран, джамия или подслон за бедни и бездомни, а не нова християнска църква.

Затова ние задаваме само един въпрос:
Тъй като няма как да не се свържат нещата със свободата на изповед и служение, на която мюсюлманите се радват на Запад, то ако кметът на Париж, Берлин или Рим издаде заповед да се разруши някоя джамия, за да се построи църква на това същото място, какво ще се случи?

Просто отговаряме : няма ли сунитските мюсюлмани да изкрещят веднага, че това е скандал и ислямофобия!

Молете се за Преследваната църква в Алжир!

източник: opendoors.org

Коментирай чрез фейсбук

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here