Чудните гъби

369
0

Свидетелство за Божията слава.

Свидетелство от Китай През 90-те години на миналия век, Китай преживя мощно възраждане, много хора станаха християни, мнозина отговориха на призива на Бога да проповядва Евангелието в неприкосновените райони на страната. Две момичета от Централен Китай пътуват до отдалечена провинция Цинхай, за да стигнат до будистките етнически малцинства, които живеят там. Без финансова подкрепа и никакви контакти. Целият регион там все още бе напълно лишен от познаване на Исус Христос.
След пристигането, сърцата им се изпълнили със състрадание, виждайки всичко онова там. Те се опитали да споделят посланието за Христос, но местните жители се противопоставяли на Благовестието и ги изгонили от домовете и пределите си. Били принудени да спят навсякъде, където можели да намерят подслон: под храсталаци, в изоставени ферми и други подобни. Гладни, напъдени, страдащи, че никой не иска да чуе Благовестието, което искали да споделят.
И така, един ден двете момичета стигат до една изоставена пещера, която местните избягвали, защото вярвали, че е обитавана от призраци. Момичетата видяли в това Божия пръст, молили се Бог да очисти от всеки нечист дух мястото и се заселили в пещерата. Те се молели постоянно много часове със сълзи в очите си, умолявайки Господ да им помогне и да ги подкрепи в делото. Една вечер, особено разочаровани и гладни, отново принесли горещи молитви към Бог, изповядвайки, че ако Господ не направи чудо, те ще умрат от глад. Молели се, докато не заспали.
На сутринта, когато се събудили видяли, че през нощта гъби са поникнали точно пред входа на пещерата! Незабавно принесли хваление и благодарности на Бога за това. Обрали гъбите и наготвили ядене, така заситили глада си. На другата сутрин се събудили, за да открият, че през нощта отново са израснали гъбите! Това продължи всяка сутрин, за около година. Дори през зимата тези чудотворни гъби никога не спирали да растат, а главичките им се показвали през снега, до входа на пещерата. Момичетата се научили как да готвят ядене от гъбите по всички възможни начини. Те ги варяли, печали и ги сушали. И винаги били вкусни, защото били Божие чудо.
Постепенно тези две млади жени били приети от местната общност. Заради упоритостта им да останат в района и то на място “ обладано от духове“, но странно как нищо не им се случвало, хората проявявали вече интерес към тях. Те успяват да доведат някои жени при Христос. За пръв път в региона е създадена и малка църква. След около една година една от младите жени започнала работа, да мие съдовете в местен ресторант. Още същия ден, в който взела дължимата и заплата, гъбите спряли да се появяват край пещерата! В продължение на много години пещерата „обитавана от духове“, която всички избягвали, е използвана като библейски учебен център и църква за новоповярвали християни. Сега стотици хора вече дошли при Христос, от тази област, благодарение на двете мисионерки, донесли Евангелието сред будистите.

Коментирай чрез фейсбук

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here